~ 1 ~

 

‘Smeek, ellendige ellendeling. Smerige lafaard. Hier, pak aan! Smeken moet je en smeken zal je.’

‘Stop. Stop. Alsjeblieft, stop.’

‘Goed zo, je kunt het wel. Jammer dat het niet goed te verstaan was. Laten we het nog een keer proberen.’

Met de punt van mijn schoen maak ik van zijn sterretje een zeer pijnlijke plek. Nog nooit heb ik zoiets smerigs meegemaakt. Het is niet te omschrijven hoe het voelt als je tenen bijna in iemands achterwerk verdwijnen, mijn hele lichaam is bedekt met kippenvel. Hoe ik ooit op dit idee ben gekomen, begrijp ik zelf niet. Je moet toch volkomen gestoord zijn in je kop als je een dergelijke actie bedenkt, om het nog maar niet te hebben over de uitvoering ervan.

Ik weet het … ik heb een zieke geest. En goed ziek ook. Jammer voor deze gast die als vrijwilliger is aangewezen om mijn fantasieën te testen op haalbaarheid. Vaak ziet het er in het brein van iemand totaal anders uit dan in werkelijkheid mogelijk is. Dat blijkt nu in mijn geval wel.

‘Ah, stop. Stop! Ik doe alles wat je vraagt.’

‘Alles wat ik vraag? Ik ga jou helemaal niets vragen. Ik ga jou vertellen en laten voelen wat je zojuist hebt uitgevreten, klootzak.’

‘Oké, oké. Ik zal alles doen wat je zegt, maar stop alsjeblieft met schoppen.’

‘Dat vroeg dat hondje aan jou toen je het in elkaar trapte. Ze jankte de hele buurt bij elkaar en jij bleef maar schoppen. Ziek figuur ben je, niet waard dat je uit je ogen kijkt!’

Ik tape zijn mond dicht en trap hem met de punt van mijn schoen recht in zijn gluiperige smoelwerk. Direct heb ik daar spijt van, de onderkant van mijn been zit onder het bloed.

Naarstig tast ik mijn broekzakken af naar mijn zakmes. Ik vind het aan de binnenkant van mijn enkellaars. Een stuk van zijn overhemd is een uitstekende poetsdoek waarmee ik mijn schoeisel kan oplappen. De verstarring in zijn gezicht is bijna lachwekkend als hij het mes ziet schitteren. Als een klein kind slaat hij beide handen voor zijn mond, van zijn kant komt geen geluid. Het lukt me niet een minachtende lach te onderdrukken.

 

 

Nieuwsgierig naar de rest?  Nog even geduld a.u.b.